Serveis per a la tasca informativa dels mitjans de comunicació.
Servei d'enviament automàtic de titulars de notícies i altres continguts per correu electrònic, RSS o podcast.
Sessions en directe i en diferit, actes institucionals, reportatges...
A través d'aquest espai podreu fer arribar al Parlament les vostres peticions de manera privada o pública.

Notícies

El Parlament posa en funcionament el Registre de grups d'interès i l'agenda pública dels diputats

Dimarts, 14 de febrer de 2017. Palau del Parlament

Forcadell amb els vicepresidents, Lluís Maria Corominas i José María Espejo-Saavedra, i els secretaris Anna Simó, David Pérez i Ramona Barrufet

Parlament de Catalunya. 2017

Vegeu la galeria d'imatges (1 imatge/s)

El Registre de grups d'interès del Parlament i l'agenda pública dels diputats i les diputades ja són una realitat. En la roda de premsa de la Mesa per explicar-ne la posada en funcionament, la presidenta, Carme Forcadell, ha destacat que la cambra esdevé "pionera" pel que fa a l'aplicació d'aquestes mesures de transparència.

La presidenta ha afirmat que la posada en funcionament del Registre de grups d'interès i l'agenda dels diputats comporta, d'una banda, un "pas endavant" del Parlament a l'hora de ser "més obert i més transparent" en la seva funció de "servei a tots els ciutadans i les ciutadanes d'aquest país", i, de l'altra, la "culminació de l'aplicació de la Llei de transparència", formada, ha explicat, per "quatre potes: l'impuls de la publicitat activa, el dret a la informació, el Codi de conducta dels diputats i, finalment, l'agenda pública i el Registre de grups d'interès".

Forcadell ha detallat també la tasca que la cambra ha fet durant dos mesos, amb "un procés de participació" i formació als diputats sobre totes dues eines, i s'ha mostrat satisfeta per la resposta rebuda, ja que ja hi ha set grups d'interès inscrits al registre.

Així mateix, ha destacat que cal trencar la imatge negativa respecte als grups d'interès. En aquest sentit, ha recordat que és "lícit i legítim" que hi siguin i ha explicat que el que farà el registre és "regularitzar" una relació que sempre ha existit. "Reivindiquem el registre com una iniciativa en positiu" que "comportarà avantatges per als diputats, per als grups d'interès i per a la societat", ha conclòs.

Els grups d'interès, coneguts també com a 'lobbies', són persones o organitzacions privades que duen a terme activitats per influir en l'elaboració de les lleis o en altres funcions parlamentàries, amb voluntat de permanència i continuïtat. Amb el registre i l'agenda pública es regulen i normalitzen les relacions entre els grups d'interès, d'una banda, i els diputats i grups parlamentaris, de l'altra, i s'estableixen unes regles de joc basades en la transparència total i la publicitat, amb l'objectiu de garantir l'interès general.

Els grups d'interès tindran un seguit de drets i deures. Així, podran defensar els interessos que representen davant els diputats i els grups parlamentaris, amb reunions, compareixences o aportacions de documents, i alhora hauran de fer pública la informació sobre la seva activitat i complir un codi de bona conducta. D'aquesta manera, contribuiran amb el seu exemple a la qualitat democràtica del país.

Logo de Google Translate Aquesta eina facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Parlament no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.


Tecnologia de Traductor

Un cop seleccionat l'idioma de navegació obtindreu la traducció a l'idioma triat.

Aquesta eina facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Parlament no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.


Versions oficials de textos aprovats

Destacat de la pàgina de Twitter del Parlament de Catalunya
Destacat de la pàgina de Facebook del Parlament de Catalunya
Destacat del canal de Youtube del Parlament de Catalunya
Destacat del compte d'Instagram del Parlament de Catalunya
Descarregueu-vos les aplicacions gratuïtes per a dispositius mòbils

AGENDA

Aneu al Canal Parlament Avui a les 09:00h
Ple del Parlament
Sessió ordinària (continuació)
Divendres, 28, a les 10:30h
La presidenta rep el cònsol general de Turquia a Barcelona, Güçlu Kalafat
Aneu al Canal Parlament Divendres, 28, a les 11:30h
Conferència de premsa del síndic de greuges, Rafael Ribó, per presentar l'informe "Retrocessos en matèria de drets humans: llibertat d'expressió dels càrrecs electes i separació de poders al Regne d'Espanya"
Dissabte, 29, a les 12:00h
La presidenta assisteix a la cloenda de l'assemblea general ordinària de l'Assemblea Nacional Catalana
Calendari de plens
Setmanes Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
Primera setmana272829303112
Segona setmana3456789
Tercera setmana10111213141516
Quarta setmana17181920212223
Cinquena setmana24252627282930

En aquest calendari es mostren:

  • Sessions convocades

  • Sessions previstes

Diputats de la XI Legislatura

El Parlament a Twitter

Accés als butlletins oficials i als diaris de sessions, en format PDF.

El portal del Parlament està optimitzat per a les darreres versions de navegadors i per a una resolució mínima de pantalla de 1024 x 768.